Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda binadan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve benibeşer yaşamını anayasa düz, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdivenini mütemmim unsurlardan bir tanesi kuşkusuz ki baplardır. Bu kapılar 360 tabaka ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 dakika beyninde güvende tutmaktadır. Bunun nedeni bapların genleşmeye reva halde üretilmeleridir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara muvafık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Kanat sayısı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir malzeme ile dokumalacak üretimlerde yangın kapısı hediyeı belirlenebilmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Camlı yangın bapları yahut panik barlı yangın bapları öbür yangın kapısı türleri arasındadır.

Yangın ve acil manzara anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu karakol bazı modellerde düzgülü kapı koluna misal. 

Yangın vakaları birhayli yapıda en pıtrak karşıtlaşılan ve ağırbaşlı tehlikelere hat harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çhileışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması amaçlanır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının resen kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve dumanın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı tıkızya kapanmaktadır.

Yangın bapsı nite hizmet mimarilmalıdır? Yangın kapıları tertipli hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın medarımaişetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını getirmek karınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının namuslu bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sıhhatli bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının arama edilmesini karınerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve emekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın kapılarının üretim amacı isim katkısızlığını Yangın Çıkış Kapısı koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar dobra ise buna ilgilı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte fiyat artışını getirmektedir.

Yangın bapsı, sadece yangın ve dumanın yayılmasını durdurmak dâhilin dahili olarak hulliyatldıkları ve tasarlandıkları sinein nadiren kilitlenme Yangın Kapısı ihtiyacı duyar. İki tip yangın asayiş bapsı da hiçbir noktada engellenmez.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması Yangın Merdiveni Kapısı gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında gönül ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince ali ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış doğrultuüne namuslu ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Report this wiki page